Kategori: Podd  /  Skapad: 16/05/2017 09:43:58  /  Ändrad: 16/05/2017 09:45:19

AVSNITT 51

Efter att ha varit nykter, fallit och tagit sig upp igen uppenbarade sig hans livs kärlek för honom. Hon var förändrad, det strålade om henne och ”Anders” beslutade sig för att ge denna kärlekssaga ännu en chans. Ganska snart kände han att något inte stämde. Hennes mående förändrades och hon gick över hans gränser. Det enda som gjorde honom stark var kontakten med det inre, kraften han fått genom sitt arbete i AA. Det visade sig att hon var inne i ett maniskt skov och aktiv i sitt sex- och kärleksberoende. Han sa stopp och lät henne gå.

Gränserna stod sig dock inte länge, plötsligt stod hon där, skör och utelämnad. Längtan var för stark och rädslan att förlora henne fick honom att återvända. Hon behövde honom och han ville ”fixa” henne. Mönstret   kom att återupprepa sig många gånger. Han gav allt och hon tog det. Den maniska energin gick över till psykiska övergrepp. Han kunde se förändringen i hennes ögon, på ett dygn var hon som förbytt. Hon var galen och han blev galen med henne. Medberoendet slukade honom hel.

En dag fick ”Anders” en uppenbarelse efter att en vän tagit sitt liv. Vännens sista ord kom att få honom kliva ur förnekelsen och den destruktiva relationen som höll på att förgöra honom. Den här gången gjorde han de 12 stegen i en gemenskap som riktade in sig på medberoende. Insikterna och vinsterna har varit många. Idag ser han livet på ett annat sätt. Är det något han har förstått så är det att han, när han mår dålig, dras han till andra som mår dåligt. Idag mår ”Anders” bra och väljer livet därefter. Han vill inte längre utsätta sig för tyst aggressivitet och osunda relationer. För det är just så, han har ett val.

 

https://www.podomatic.com/podcasts/medberoendepodden/episodes/2017-05-09T06_50_08-07_00